Kipschotel

Kipschotel

Kipschotel

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

3 flinke kipfilets
250 gr champignons in plakjes
1 rode en 1 groene paprika in stukjes
2 teentjes knoflook
1 flinke gesnipperde ui
1 blik ananas (1/2 liter)
2 borrelglaasjes whisky
500 gr rijst
1 theelepel kerriepoeder

Bereiden

Snijd de kip in dobbelsteentjes.
Kook de champignons en laat ze uitlekken.
Bak de kip, voeg de champignons, de ui, de paprika en de knoflook toe en
bak die 10 minuten mee.
Voeg het kerriepoeder toe.
Snijd de ananas in blokjes en voeg die toe (bewaar het vocht).
Laat dit alles nog 20 minuten zachtjes sudderen.
Kook de rijst.
Maak een saus van het ananassap en de whisky, laat die ± 2 minuten
koken en bind hem daarna met maïzena.
Serveer direct.
Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus