Kipfilet in witte wijnsaus

Kipfilet in witte wijnsaus

Kipfilet in witte wijnsaus

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

4 sjalotjes
4 kipfilets
boter
1 teentje knoflook
2 dl droge witte wijn
1/2 kippenbouillontablet
1 bekertje crème fraîche
12 sprietjes bieslook
5 takjes peterselie
zout, peper

Bereiden

Snipper de sjalotjes en snijd het vlees in reepjes van ± 2 1/2
cm.
Verhit in een koekenpan 25 gr boter en fruit de uitjes hierin ± 2
minuten.
Voeg het vlees toe en bak dit bruin.
Pers de knoflook erboven uit, voeg de wijn, het bouillontablet en 1 dl
warm water toe en laat het, zonder deksel, ± 10 minuten stoven.
Haal het kippenvlees uit de pan en houd het in aluminiumfolie warm.
Laat het stoofvocht op hoog vuur in ± 2 minuten tot de helft
inkoken.
Roer de crème fraîche erdoor en laat het weer 2 minuten
koken.
Roer er dan klontje voor klontje 50 gr koude boter door.
Hak de kruiden fijn, roer ze door de saus en breng op smaak met peper en
zout.
Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus