Aantal personen: 4
Bereidingstijd:
Ingrediënten
250 g kipfilet
1 ei
1 zakje taco seasoningmix
6 el geroosterde sesamzaadjes
1 dl olie
1 avocado
1 el citroensap
2 el mayonaise
zout naar smaak
Bereiden
- Snijd de kipfilets in blokjes en steek ze aan zes satestokjes.
- Klop het ei in een diep bord los met de helft van de taco-seasoningmix.
- Strooi de sesamzaadjes op een ander bord.
- Haal de kipspiesjes eerst door het eimengsel en wentel ze daarna door de sesamzaadjes. Druk de sesamzaadjes goed aan.
- Verhit de olie in een grote koekpan en bak de spiesjes in ca. 10 minuten rondom bruin en gaar.
- Maak intussen de avocado schoon en pureer het vruchtvlees in een foodprocessor.
- Meng het citroensap, de mayonaise en de rest van de tacokruiden erdoor.
- Breng de avocadosaus op smaak met zout.
- Leg de kip-sesamspiesjes op een schaal en geef de saus er apart bij.
- Lekker met (oven)frites en gemengde salade.
Bron/inzender: