Kip van ‘t IJ

Kip van ‘t IJ

Kip van ‘t IJ

Aantal personen: 2

Bereidingstijd:

Ingrediënten

1 flesje Columbus van Brouwerij ‘t IJ
1 kippetje
1 rode paprika
2 tenen look
1 ui
100 gr mager gerookt spek in dobbelsteentjes
1/2 theelepel gedroogde dragon
peper, zout
allesbinder

Bereiden

Braad de kip in wat boter en olie aan.
Haal hem dan uit de pan en bak de spekjes aan.
Voeg de gesnipperde ui en look toe en laat ze goudbruin worden.
Voeg de fijngesneden paprika toe en laat die even mee smoren.
Blus af met het bier.
Doe er de kip, de dragon, peper en zout bij en laat het gerecht met het
deksel schuin op de pan 45 minuten zachtjes stoven.
Bind de jus met allesbinder.
Geef er Turks brood bij.

In plaats van Columbus kunt u ook Pauwel Kwak en La Chouffe gebruiken.
Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus