Besengeh tegal

Besengeh tegal

Besengeh tegal

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

1 kip
1 theelepel ketoembar
1/4 theelepel djinten
2 teentjes knoflook
4 rode uien
koenjit
4 schijfjes laos
4 kemirienoten
1 theelepel trassi
2 rode lomboks
1 1/2 kopje santen
suiker en asemwater naar smaak
(zout)

Bereiden

Maak alle kruiden fijn tot een smeuïg kruidenpapje en fruit dit in
olie.
Voeg er een stukje serehstengel, djeroek poeroet blad, de santen en de kip
bij en kook de kip in dit kruidenmengsel gaar.
Haal de kip uit het mengsel en rooster hem boven een houtskoolvuurtje (kan
eventueel ook op gas of in de gril).
Zorg er voor dat de kruiden op de kip blijven.
Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus