Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Baconkip met Italiaans garnituur

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 panklare scharrel- of maïskip
bloemenhoning
zout, versgemalen peper
paprikapoeder
50 gr plakjes bacon
75 gr Gorgonzola
350 gr kleine spruitjes
boter
4 vlees- of Italiaanse tomaten
3 eetlepels Vooraf en Toe
4 eetlepels basilicum (diepvries)
2 eetlepels Parmezaanse kaas

Bereiden

Bestrijk de kip met een kwastje dun met bloemenhoning en bestrooi hem met
zout, peper en paprikapoeder.
Verwarm de grill 10 minuten voor.
Steek de kip aan de grilleerpennen in het draaispit en rooster hem in 60
minuten rondom gaar.
Neem de kip van de grilleerpennen en leg hem op een ovenvaste schaal.
Heeft u geen draaispit, leg de kip dan in een ovenschaal en keer hem
regelmatig.
Beleg de gegrilde kip met plakjes bacon, bestrooi die met de verbrokkelde
blauwe kaas en bak ze onder de nog warme grill knapperig.
Maak intussen de spruitjes schoon en kook ze 5 minuten.
Snijd de tomaten in blokjes.
Giet de spruitjes af, voeg de tomaatblokjes met de Vooraf en Toe en
verwarm dit mengsel al omscheppend.
Voeg een flinke draai peper en de basilicum toe en strooi er de
Parmezaanse kaas over.
Schep de groenten rond de kip op de schaal en serveer het gerecht met
macaroni.

Variaties:
Satékip met Indisch garnituur
Wrijf de kip in met een marinade van 1 eetlepel satékruiden, 1 teen
knoflook uit de pers, 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel appelstroop, 1
eetlepel olie en 1 mespunt sambal en grilleer als boven.
Leg hem op een schaal, bestrooi met 3 eetlepels seroendeng en rooster die
kort.
Bereid pindasaus uit een pot, bakje of zakje.
Roerbak 500 gr aardappelblokjes, 1 gesnipperde ui, 250 gr boontjes, 1
winterwortel in reepjes en 1 eetlepel nasikruiden en doe er tot slot 1/4
komkommer in reepjes, 1 banaan in plakjes, 75 gr vliespinda‘s en 2
eetlepels zoete ketjap bij.
Schep dit rond de kip en serveer met kroepoek.

Kruidenkip met Frans garnituur
Wrijf de kip in met 1 eetlepel Dijonmosterd en wat gesmolten boter en
bestrooi met zout en peper.
Braad de kip in 50 gr bakboter rondom bruin en braad hem in een braadslee
bij 225°C in 60 minuten gaar.
Voeg na 30 minuten 50 gr mager spekreepjes, 1 gesnipperd sjalotje en 450
gr (voorgekookte) krieltjes toe en na weer 15 minuten 3-4 eetlepels
gemengde groene kruiden (diepvries of vers, peterselie, bieslook, tijm,
kervel), 250 gr kleine witte hele champignons, 300 gr Parijse worteltjes
en 1 dl droge witte wijn en laat nog 15 minuten stoven.
Bereid 1 zakje Witte wijnsaus met bieslook en roer hier 2 eetlepels
mosterd bij.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Foe yong hai
Kippenlevertjes met appel en katenspek
Kip-kerrie-ovenschotel
Kipreepjes met champignons en banaan
Kiprollade met perziksaus

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes