Aantal personen: 2
1/2 kip
1 1/2 eetlepel olie
1/2 geraspte ui
knoflook naar smaak
1/2 dessertlepel sambal
1/2 theelepel djahépoeder
1 theelepel laos
1/2 theelepel geroosterde trassi
1 1/2 geraspte kemirienoot
1 salamblaadje
1 mespunt serehpoeder
1/2 kippenbouillontablet
een stukje goela Djawa
1 dessertlepel asemwater
1/2 klein blikje tomatenpuree
1 eetlepel Indische ketjap
1 kopje water
Bak de licht gezouten kip in een beetje boter half gaar.
Fruit de ui en de knoflook in de olie.
Neem de pan van het vuur en voeg alle ingrediënten toe, behalve de
ketjap, het asemwater en de tomatenpuree.
Fruit de kruiden even.
Voeg dan de ketjap, het asemwater, de tomatenpuree en het water toe.
Voeg de kip aan het sausje toe en laat de kip hierin gaar worden.
Bron/inzender: Astrid
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |