Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Koolrolletjes in een wildsaus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

150 gr risottorijst
3 uien
100 gr champignons
1 bouillontablet
witte wijn
pijnboompitten
peterselie
1 citroen
1 zakje Parmezaanse kaas
1 ei
1 witte kool
runderghakt
1 rode en gele paprika
Heinz saus 57
mosterd mayonaise
1 pot wildfond
kookroom

Bereiden

Snipper de ui, snijd de helft van de champignons in plakjes en bak ze in 3 el boter goudbruin. Schep de rijst erbij en bak de korrels tot ze gaan sissen. Verwarm 4 dl water en los er 1 bouillontablet in op. Gehakt rullen en dan bakken. Schenk bij de rijst 1 dl wijn en laat die opnemen. Schenk in delen de bouillon erbij en laat die steeds door de rijst opnemen, dit duurt ± 15 minuten. Rooster in een droge koekenpan 50 gr pijnboompitten goudbruin, knip het blad van 3 takjes peterselie fijn, rasp 1 el citroenschil af en meng dit, van het vuur af, met 50 gr Parmezaanse kaas en 1 ei door de rijst. Haal de koolbladeren los en snijd ze recht bij. Blancheer ze 1 minuut in ruim kokend water en spoel ze koud af. Snipper de paprika‘s en de 2 uien en fruit ze zachtjes 15 minuten. Roer er 4 el Heinz saus 57, 1 el mosterd, 2 el mayonaise en 1/4 fond bij en breng het geheel aan de kook. Breng op smaak met zout en peper en paprikapoeder, roer er 1 dl kookroom bij. Vul de koolbladeren met het rijstmengsel en rol ze op, schik steeds 3 rolletjes op een bord en lepel er wat saus bij. Strooi er peper en zout en peterselie over.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Geroosterde witlof met kaas, ham en hazelnoten
Roergebakken wortels met zoetzure saus
Spruitjesschotel
Witlof in spek
Gekookte asperges met rauwe ham en basilicumsaus

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes