Gemarineerde radijsjes

Gemarineerde radijsjes

Gemarineerde radijsjes

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

5 bosjes radijs, met loof
1el rietsuiker
4 el balsamicoazijn
3 el olijfolie
½ el ketjap manis
peper en zout

Bereiden

Snijd het groen tot een halve centimeter van de radijsjes af.
Zoek 10 van de mooiste blaadjes groen uit, was ze en dep ze droog.
Plet de radijsjes tot ze ópenknakken‘.
Meng de radijsjes met ½ el zout en de suiker.
Marineer circa 30 minuten.
Laat de radijsjes uitlekken, vang het vocht op.
Meng 4 el van dit vocht met de azijn en klop de olijfolie en ketjap erdoor.
Breng op smaak met peper en zout.
Schep de radijsjes door de dressing en laat circa 5 min staan.
Snijd ondertussen het radijsloof in smalle reepjes en bestrooi de radijsjes ermee. Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus