Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gekarameliseerde worteltjes met honing (bijgerecht)

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 bos wortelen, met groen
40 gr boter
1-2 th honing
1-2 dl groentebouillon
zout en peper
1-2 el fijngesneden peterselie

Bereiden

Schil de wortelen met een dunschiller, laat circa 4 cm groen aan elke wortel. Smelt de boter en roer de wortelen erdoor. Warm de wortelen even mee zonder ze te laten kleuren. Schenk de honing erover en schep alles goed om.
Schenk de bouillon erbij en laat de wortelen met het deksel op de pan 5-8 min zachtjes stoven tot ze bijna beetgaar zijn. Verwijder dan het deksel en laat al roerend op hoog vuur het vocht verdampen. Het honing- boterlaagje om de wortelen gaat wat karameliseren.
Breng de wortelen op smaak met zout, peper en peterselie.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Varieer met blik en potgroenten (worteltjes, sperziebonen, doperwtjes)
Roergebakken koolrabi met raapstelen en oude boerenkaas
Roergebakken spruitjes met sinaasappel
Cajun groentenschotel (magnetronrecept) (groenteschotel)
Kouseband met spekjes

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes