Aantal personen: 4
4 stronken witlof
8 plakjes ontbijtspek (mag ook bacon of Italiaanse pancetta zijn)
50 gr boter
200 ml kippenbouillon (zelfgemaakt,uit pot of van tablet)
2 el bruine basterdsuiker
zout en versgemalen zwarte peper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de onderkant van de witlofstronkjes en snijd ze daarna in de lengte door. Bestrooi ze met zout en versgemalen zwarte peper en wikkel om elke helft een plakje spek. Bak telkens twee helften in een beetje boter, met de opengesneden kant onder zodat deze mooi kleurt. Leg alle helften naast elkaar in een ovenschaal en bestrooi ze met de suiker. Giet de bouillon in de schaal, dek hem af met aluminiumfolie en zet hem 15 min in de oven.
Haal de folie eraf en laat de groente nog 5 min bruin worden in de oven.
Lekker met gekookte krieltjes.
Bron/inzender:
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |