Gegratineerde asperges *

Gegratineerde asperges *

Gegratineerde asperges *

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

1 kilo asperges
80 gr boter
60 gr bloem
6 eieren
50 gr geraspte kaas
4 el slagroom
2,5 dl melk
4 plakjes gekookte ham
nootmuskaat

Bereiden

Schil de asperges en snijd ze allemaal even lang.
Kook de asperges in water met een lepeltje suiker en wat zout in ca 15 minuten gaar.
Kook de eieren in 8 min hard.
Snijd de ham in stukjes.
Smelt de boter, voeg de bloem toe en maak een blanke roux.
Voeg melk en 2,5 dl kookvocht toe aan de roux en maak er een saus van.
Breng saus op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Meng de gehakte ham door de saus.
Schep de asperges op de saus, strooi er gesneden ei over en eindig met een laagje saus.
Strooi de geraspte kaas erover.
Smelt de rest van de boter en schenk deze over de kaas.
Zet schaal in hete oven en laat bovenkant bruin worden. Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus