Elzasser zuurkool

Elzasser zuurkool

Elzasser zuurkool

Aantal personen: 4-

Bereidingstijd:

Ingrediënten

300-400 gr mager zuurkoolspek, in reepjes
2 el boter of margarine
2 uien, fijngesneden
1-1½ kg zuurkool
1 blaadje laurier
2 kruidnagels
10 jeneverbessen
zout, peper
ca. 800 gr casselerib (gezouten, licht gerookte varkenslende)
4 dl droge witte wijn 9bijv Riesling)
2½ dl vleesbouillon
1 grote of 2 kleine rookworstjes
1-1½ kg aardappelen, met schil
Dijon-mosterd

Bereiden

Bak de spekreepjes in 5-8 minuten krokant in de boter. Voeg de uien toe en bak ze circa 10 minuten mee. Spoel de zuurkool onder koud stromend water en knijp de kool goed uit. Meng de zuurkool met het gebakken spek en de uien en leg de helft hiervan in een (ovenvaste) braadpan. Leg hier op laurier, kruidnagels, jeneverbessen, peper en casselerrib en dek dit af met de rest van het zuurkoolmengsel. Voeg wijn en bouillon toe en stoof de zuurkool afgedekt circa 2 uur op zacht vuur (of in de oven van 150 graden). Controleer tijdens het stoven regelmatig of er nog genoeg vocht in de pan zit, voeg anders eventueel wat water toe. Leg circa 45 minuten voor het einde van de stooftijd de rookworst tussen de zuurkool. Kook de aardappelen in 20-25 minuten gaar en serveer ze samen met wat mosterd bij de zuurkool. Geef de casselerrib en rookworst er in plakken gesneden bij. Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus