Aantal personen: 4-
300-400 gr mager zuurkoolspek, in reepjes
2 el boter of margarine
2 uien, fijngesneden
1-1½ kg zuurkool
1 blaadje laurier
2 kruidnagels
10 jeneverbessen
zout, peper
ca. 800 gr casselerib (gezouten, licht gerookte varkenslende)
4 dl droge witte wijn 9bijv Riesling)
2½ dl vleesbouillon
1 grote of 2 kleine rookworstjes
1-1½ kg aardappelen, met schil
Dijon-mosterd
Bak de spekreepjes in 5-8 minuten krokant in de boter. Voeg de uien toe en bak ze circa 10 minuten mee. Spoel de zuurkool onder koud stromend water en knijp de kool goed uit. Meng de zuurkool met het gebakken spek en de uien en leg de helft hiervan in een (ovenvaste) braadpan. Leg hier op laurier, kruidnagels, jeneverbessen, peper en casselerrib en dek dit af met de rest van het zuurkoolmengsel. Voeg wijn en bouillon toe en stoof de zuurkool afgedekt circa 2 uur op zacht vuur (of in de oven van 150 graden). Controleer tijdens het stoven regelmatig of er nog genoeg vocht in de pan zit, voeg anders eventueel wat water toe. Leg circa 45 minuten voor het einde van de stooftijd de rookworst tussen de zuurkool. Kook de aardappelen in 20-25 minuten gaar en serveer ze samen met wat mosterd bij de zuurkool. Geef de casselerrib en rookworst er in plakken gesneden bij. Bron/inzender:
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |