Bonte groentewok

Bonte groentewok

Bonte groentewok

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

200 gr champignons
1 spaanse rode peper
3 bosuitjes
1 rode paprika
2 teentjes knoflook
150 gr peultjes
250 gr broccoli
1 kleine Chinese kool
2 eetl (wok) olie
peper en zout
2 eetl ketjap
1,5 dl kruiden- of groentebouillon (van tablet)
2 eetl gehakte koriander (vers of diepvries)

Bereiden

borstel de champignons of veeg ze schoon en halver ze.
Snijd de rode peper, zonder zaadjes, in stukjes. Verdeel de bosuitjes in stukjes van 2-3 cm. Snijd de paprika, zonder zaadjes, in reepjes en hak de gepelde teentjes knoflook fijn.
Haal de peultjes af, verdeel de broccoli in roosjes en snijd de kool in repen.
Kook de peultjes en broccoli 3 minuten, giet ze af en spoel er koud water over.
Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de champignons, rode peper, bosui, paprika, knoflook, peultjes, broccoli, en kool 3 minuten.
Voeg peper, zout, ketjap en bouillon toe en stoof zachtjes 3 minuten.
Serveer de wokschotel bestrooid met koriander.

Bereidingstijd: 35 minuten

Tip: vervang Chinese kool eens door paksoi of spitskool.
In plaats van peultjes zijn sugarsnaps of sperziebonen ook heel geschikt. Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus