Appelzuurkool

Appelzuurkool

Appelzuurkool

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

45 minuten

Ingrediënten

½ appel
½ ui
25 gr suiker
1 pakje wijnzuurkool
¼ liter appelsap
1 kruidnagel
2 laurierblaadjes
2 jeneverbessen
wat boter

Bereiden

Schil de appel en snijd hem in flinterdunne plakjes.
Doe hetzelfde met de ui.

Fruit deze aan in een pan, voeg de suiker toe en laat deze karamelliseren.

Voeg de zuurkool en de appelsap toe.
Doe de kruidnagel, de jeneverbessen en het laurierblad in een thee-eitje en laat dit meetrekken tot de zuurkool gaar is.

Serveertip:
Lekker door of met aardappelpuree.

Op kookles hebben werd de zuurkool geserveerd als voorgerecht met gelakte zeebaars en beurre blanc saus.
Bron/inzender: marionsrecepten.nl

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus