Aantal personen: 4
Voor de omelet:
8 eieren
2 el melk
snufje cayenne peper
2 el (olijf)olie
50 gr boter
zout en versgemalen zwarte peper
Voor de vulling:
1 el (olijf)olie
10 gr boter
100 gr dobbelsteentjesspek
2 lenteuien, in reepjes
2 plakken ham, in reepjes
6 gehalveerde cherrytomaten
1 el gehakte verse peterselie
75 gr rucola om te garneren
extra olijfolie
Maak eerst de vulling. Verhit de olie en boter en bak de spekjes bijna helemaal uit. Laat de andere ingrediënten 1 minuut zachtjes meebakken. Klop de eieren met de melk, cayennepeper, zout en peper. Bak eerst 4 omeletten. Verhit telkens een deel van de olie met de boter in een (anti-aanbak)koekenpan en giet het eimengsel in de pan. Zet de vlam laag en bak de omelet tot het ei gestold, maar nog steeds een beetje zacht is. Keer de omelet om met behulp van een groot bord. Vul elke omelet met wat van de vulling en klap het ei dubbel. Leg op elke omelet een bergje rucola en schenk er een sliertje olijfolie over. Bestrooi met wat zout en peper.
Lekker met geroosterd brood met een krul boter.
Tip: Varieer met geroosterde groenten, gebakken champignons en geraspte Gruyère.
Bron/inzender:
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |