Allereerst de gehalveerde tomaatjes in een ovenschaal leggen en bestrooien met een mengsel van de overige ingrediënten. Vervolgens in een voorverwarmde oven op 50 graden in ca 1 uur laten drogen. Laten afkoelen en alles voorzichtig in een bakje scheppen.
De olie en de kruidn er weer overheen gieten en in de koelkast verder laten marineren.
Verhit de olie in een koekenpan met dikke bodem en fruit hierin de sjalotten met de knoflook zonder te kleuren. Klop de eieren in een kom en breng deze op smaak met peper en zout. Giet het mengsel bij de sjalotten en laat het ei stollen totdat de bovenkant droog is. Laat de omelet daarna voorzichtig uit de pan op een schaal glijden. Draai de pan om boven de omelet en keer de schaal samen met de pan voorzichtig om.
Bak nu de andere zijde van de omelet goudbruin en krokant.
Snijd hem in punten en serveer de omelet met de salade van gedroogde tomaatjes.
Bereidingstijd: 30 minuten.
Tip:
De omelet kan ook koud worden gegeten. U kunt de sjalotten ook vervangen door wat overgebleven spaghetti van de vorige dag. Meng dan wat extra kaas door het eimengsel en u hebt een heerlijk lunchgerecht.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |