Verwarm de oven voor op 100 graden. Snipper de uien en de knoflook. Snijd de paprika‘s in blokken van 3 centimeter. Snijd de uitgelekte ananas in stukken en bewaar het sap. Maak de maïzena aan met een beetje water. Snijd de kipfilet in blokjes van 2 centimeter. Doe de kip met de bloem en zout en peper in een plastic zak en schud alles door elkaar, zodat het vlees met een laagje bloem bedekt is.
Verhit de olie in een braadpan of wok en frituur daarin de kipblokjes in circa 2 minuten goudbruin.
Laat de blokjes uitlekken op keukenpapier en houd ze warm in de oven. Verhit 3 eetlepels van de bakolie opnieuw en fruit er de knoflook en ui in. Voeg de paprika‘s toe en roerbak 2 minuten. Voeg de ketchup, de vissaus, het serehpoeder, de sojasaus en 1 dl ananassap (of water) toe en breng alles aan de kook.
Breng het gerecht op smaak met het limoensap en de basterdsuiker en bind de saus met maïzenapapje. Voeg de ananas toe, warm goed door en schep er tenslotte de kipblokjes door.
Lekker met gekookte rijst of mie.
Mike (16-06-2010 09:51):
In combinatie met jasmijn rijst is het net of je bij de thai zit te eten
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |