Maak het vlees droog met keukenpapier. Snijd het in blokjes van 1,5 - 2 centimeter.
Doe alle overige aangegeven ingrediënten in een wijde kom. Blijf er zo lang in roeren tot het zout en de suiker zijn opgelost.
Schep het vlees door de marinade en laat alles een uurtje staan. Schep alles wel elk kwartier even goed om, zodat het vlees aan alle kanten in aanraking komt met het wel zeer kruidige mengsel.
Leg intussen l6 bamboestokjes ten minste 20 minuten in ruim koud water. Hierdoor zullen de stokjes tijdens het roosteren niet verbranden.
Steek aan elk stokje 4 - 5 blokjes vlees. Rooster de satés onder een reeds voorverwarmde hete ovengrill of boven het gloeiende houtskoolbed van de barbecue. Keer de stokjes regelmatig, zodat de satés aan alle kanten even gelijkmatig worden geroosterd. Trek voor het roosteren niet meer dan 6 - 8 minuten uit
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |