Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Kruidige aardappelen augratin

Aantal personen: 4

Ingrediënten

40 gr boter
40 gr bloem
1/8 liter melk
1/4 liter kippebouillon van een tablet
1/2 dl witte wijn
peterselie, bladselderij
bieslook, dille
1 teentje knoflook
zout, peper, nootmuskaat
750 gr aardappelen
100 gr geraspte kaas

Bereiden

Smelt de boter in een steelpan, voeg de bloem toe en roer alles glad.
Roer er dan deel voor deel de melk en de bouillon bij en Breng op smaak
met de wijn, de fijngesneden verse kruiden, de uitgeperste knoflook, zout,
versgemalen peper en wat nootmuskaat.
Schil de aardappelen, snijd ze in dunne plakjes en kook die 1 minuut in
ruim water met zout (= blancheren).
Laat ze uitlekken en leg ze in een beboterde ovenschaal.
Schenk de saus erover en bestrooi het gerecht met de geraspte kaas.
Zet de schotel op een rooster midden in een tot warm voorverwarmde oven
(± 200°C) en laat het gerecht in ± 45 minuten gaar
worden en lichtbruin kleuren.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Romige puree met kool en bosuitjes
Aardappel-cordonbleus
Knoflookaardappeltjes
Aardappelcurry
Aardappel-worstschotel

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes