Aantal personen: 4
100 gr bloemige aardappelen
1 ei
50 gr maïzena
50 gr volkorenbloem
75 gr rucola
1 tomaat
40 gr zwarte ontpitte olijven
30 gr pijnboompitten
zout, versgemalen peper
1 eetlepel olijfolie
30 gr geraspte Parmezaanse kaas
Was de aardappelen, kook ze gaar, pel ze en pers ze door een pureeknijper
(of stamp ze fijn).
Kneed de pruee met het ei, de bloem en de maïzena tot een uitrolbaar
deeg.
Was en droog de rucola en de tomaat en snijd ze klein.
Snijd de olijven in plakjes.
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoek.
Verdeel de rucola, de pijnboompitten, de tomaat en de olijven over het
deeg en breng op smaak met zout en peper.
Rol langs de lange kant op en snijd de rol in 12 plakken.
Verhit de olie in een pan en bak de aardappelrolletjes hierin rondom
gaar.
Bestrooi ze met de kaas.
Lekker als voorgerecht of, met een salade erbij, als hoofdgerecht.
Bron/inzender: Astrid
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |