Was de aardappelen goed, kook ze 10 minuten in gezouten water en wikkel
iedere aardappel afzonderlijk in aluminiumfolie.
Verwarm de oven voor op 200°C en laat de aardappelen daarin in 30-35
minuten gaar worden.
Halveer de paprika‘s, verwijder de zaadlijsten, was ze en snijd het
vruchtvlees in kleine blokjes.
Roer de kwark los met de slagroom en de zure room en roer de paprika door
dit mengsel.
Knip de blaadjes tuinkers van de steeltjes en roer die eveneens door de
saus.
Houd enkele blaadjes apart voor de garnering.
Breng de kwarksaus op smaak met zout, peper en paprikapoeder.
Neem de aardappelen uit de oven, snijd ze kruisgewijs in en druk ze
enigszins open.
Bestrooi de kwarksaus met de achtergehouden tuinkers en serveer de saus
bij de aardappelen.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |