Verwarm de oven voor op 200°C.
Schil de aardappelen, kook ze in weinig water en wat zout net gaar en
snijd ze in plakken.
Snijd de boterhamworst in blokjes.
Dompel de tomaten een paar tellen in kokend water, trek de velletjes eraf
en snijd ze in stukjes.
Snijd de schoongemaakte champignons in plakjes en snipper de ui.
Verhit de boter in een koekepan en fruit hierin de ui glazig.
Voeg de champignons toe en bak die ± 5 minuten mee.
Voeg de stukjes tomaat toe met de marjolein en de tijm en breng het
mengsel op smaak met peper en zout.
Roer er de zure room door en zet de pan even apart.
Vet een vuurvaste schotel in en leg er beurtelings laagjes aardappel en
worst in.
Verdeel er het tomatenmengsel over en zet de schaal, zonder deksel,
± 20
minuten in de oven.
Lekker met kropsla.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |