Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Aardappel-ovenschotel

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 kg aardappelen
3 eieren
1/8 liter slagroom
1/8 liter melk
50 gr verse kruiden-roomkaas
2 eetlepels fijngeknipte bieslook
zout
2 eetlepels fijngehakte peterselie

Bereiden



Schil de aardappelen, snijd ze in plakjes, kook die 5 minuten in water met
wat zout en leg ze in een ingevette ovenschaal.
Klop de eieren met de slagroom, de melk, de kaas en de kruiden los en
schenk dit mengsel over de aardappelplakjes.
Laat de schotel in een voorverwarmde oven (200°C) in ± 45
minuten goudbruin worden.

Variatie 1: Met courgette en peterselie
Vervang 250 gr aardappelen door 300 gr schoongemaakte en in plakjes
gesneden courgette.
Leg om en om een plakje aardappel en courgette in een ingevette
ovenschaal.
Vervang de roomkaas, de bieslook en de peterselie door de inhoud van 1
zakje Groente Rijk Lente-ui/Peterselie (Knorr).
Bestrooi de schotel met 50 gr geraspte belegen kaas.

Variatie 2: Met salami en Gorgonzola
Vervang de roomkaas, de bieslook en de peterselie door 75 gr verkruimelde
Gorgonzola en 50 gr in piepkleine blokjes gesneden salami.

Variatie 3: Met een uiendakje
Bak 3 in ringen gesneden uien in 1 eetlepel olie goudgeel en glazig.
Verdeel ze over de aardappelen en schenk er dan pas het slagroommengsel
over.

Variatie 4: Met ananas en rode paprikastukjes
Vervang 200 gr aardappelen door 1 klein blikje uitgelekte ananasstukjes
(185 gr) en 1 in kleine stukjes gesneden rode paprika.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Aardappelballetjes
Kartoffelpuffer
Romige puree met kool en bosuitjes
Gegratineerde aardappelschijfjes
Knoflookaardappelen

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes