Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Aardappel-lasagne

Aantal personen: 4

Ingrediënten

700 gr vastkokende aardappelen (bintjes)
1 dl zonnebloemolie
1 courgette
olie om in te vetten
1 aubergine
1 winterpeen
zout, versgemalen peper
11/2 dl melk
31/2 dl slagroom
125 gr roomkaas met kruiden
150 gr gerookte zalmsnippers

Bereiden

Verwarm de oven voor op 190°C.
Borstel de aardappelen onder stromend water schoon en snijd ze in
plakken.
Schenk de helft van de zonnebloemolie op de bakplaat van de oven.
Was de courgette, de aubergine en de winterpeen, snijd ze in lange plakken
en leg de groenten en de aardappelen op de bakplaat.
Bestrooi ze met zout en peper.
Schenk de rest van de zonnebloemolie erover en laat de groenten en de
aardappelen in het midden van de oven in ± 25 minuten zacht
worden.
Vet een ovenschaal in.
Meng de melk met de slagroom en de roomkaas en schenk de helft ervan op de
bodem van de ovenschaal.
Leg de helft van de aardappel-, courgette-, aubergine- en wortelplakken op
elkaar en verdeel de zalmsnippers erover.
Dek het geheel af met de rest van de aardappel- en groenteplakken.
Verdeel de rest van het roommengsel erover, bestrooi de schotel
rijkelijk
met peper en laat hem middenin de oven in ± 10 minuten warm worden.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Aardappelpuree met rodepeper
Gesauteerde aardappelen uit India
Pommes Parisiennes
Aardappelpuree metpaprika
Spaans tortillahapje

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes