Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Aardappel-koolschotel metwildzwijnkoteletten

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1/2 groentebouillontablet
2 uien
1 zakje aardappelschijfjes (450 gr
500 gr panklare spitskool
1 theelepel karwijzaad
3 eetlepels olijfolie
4 wildzwijnkoteletten á 200 gr
1 eetlepel jonge jenever
versgemalen peper
1 eetlepel boter
een wijde, lage ovenschaal, inh. 21/2 liter

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200°C.
Breng in een steelpan 11/2 dl water aan de kook en los het bouillontablet
erin op.
Pel en snipper de uien.
Schep in de ovenschaal de ui, aardappelschijfjes, spitskool en
karwijzaadjes door elkaar, schep er de groentebouillon en 2 eetlepels olie
door en stoof de schotel, afgedekt, in het midden van de oven in 20
minuten beetgaar.
Wrijf de wildzwijnkoteletten in met de jenever, 1 eetlepel olie en peper
en leg ze op de aardappel-koolschotel.
Leg op elke kotelet een klontje boter en laat de schotel onafgedekt in de
oven in 20-25 minuten gaar worden (de koteletten moeten bruin en gaar
zijn; keer ze halverwege en leg er weer een klontje boter op.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Aardappel-tempéschotel
Lauwwarmeaardappelsalade
Zomers stamppotje met paprika
Gepofte aardappelen met bieslookcrème
Aardappel-uienkoekjes

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes