Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Aardappel-kaaskoekjes

Aantal personen: 4

Ingrediënten

750 gr geschilde aardappelen
zout, peper
50 gr boter
2 schoongemaakte en kleingesneden uien
250 gr grofgeraspte belegen kaas
1 dl olijf- of zonnebloemolie

Bereiden

Kook de aardappelen in een pan water met wat zout in ± 20 minuten
gaar. Giet ze af en pureer ze in een foodprocessor of stamp ze fijn met
een pureestamper.
Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden uien ± 5
minuten tot ze zacht, maar niet bruin zijn.
Voeg de gefruite uien en de geraspte kaas aan de aardappelpuree toe en
roer alles goed door elkaar.
Vorm van het pureemengsel 12 platte koekjes.
Verhit de olie in een grote koekepan en bak de aardappel-kaaskoekjes
hierin aan weerskanten mooi bruin.
Serveer de aardappel-kaaskoekjes warm.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

vos (31-08-2011 14:41):
verukkelijk en heel simpel om te maken

mopje (25-08-2012 11:54):
Bij wat kun je dat serveren?

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Aardappel-erwtensoep uitPeru
Aardappelpuree met dille
Duitseaardappelsoep
Aardappelpanpizza
Aardappel-ovenschotelI

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes