Roergebakken asperges met lente-ui en dunne lintpasta

Roergebakken asperges met lente-ui en dunne lintpasta

Roergebakken asperges met lente-ui en dunne lintpasta

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

300 gr dunne lintpasta
zout en peper
600 gr witte asperges, geschild, in schuine plakjes van ½ -1 cm
3-4 lente-uitjes in ringen
1 el olijfolie
3 el boter
2-2½ dl groentenbouillon
200 gr verse zalmfilet, in reepjes
2 el fijngesneden kervel of peterselie
citroensap
1 klein potje zalmeitjes

Bereiden

Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing beetgaar in ruim kokend water met zout. Roerbak de asperges en lente-ui met wat zout en peper 3-4 min in de olie en 1 el boter. Voeg de bouillon en nog 2 el boter toe en laat de groenten zachtjes 5-6 min sudderen tot ze gaar zijn en er een mooie saus ontstaat. Roer de zalm erdoor en breng op smaak met zout, peper, kervel en citroensap. Schep de beetgare pasta door het aspergemengsel en garneer met zalmeitjes en kervel. Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus