Tajine met kipfilet en olijven

Tajine met kipfilet en olijven

Tajine met kipfilet en olijven

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

800 gr kipfilet
3 eetl olijfolie (Bertolli)
2 uien (gesnipperd)
1 uitgeperst teentje knoflook
3 dl kippenbouillon
2 eetl citroensap
2 eetl fijngesneden verse tomaten
1 theel kurkuma (geelwortel) (Silvo)
versgemalen zwarte peper en zout
1 eetl bloem (Spar)
100 gr groene olijven (Carbonell)

Bereiden

Snijdt de kipfilet in grove blokjes en braad ze aan alle zijden goudbruin en krokant in de olijfolie.
Schep het vlees uit de pan. Fruit de gesnipperde ui en de uitgeperste knoflook aan in het braadvet van de kip. Voeg de bouillon, citroenrasp, citroensap, tomatenstukjes, kurkuma, karweipoeder, peper en zout erbij en breng dit alles roerend aan de kook. Schep dan de kipblokjes er weer bij en breng het weer aan de kook. Laat nu met een deksel op de pan, op matig vuur in ca 30 min stoven. Meng nu de bloem met een scheutje water en roer en roer dit door de saus. Voeg de olijven toe en blijf roeren tot de saus is gebonden.
Serveer dit bijvoorbeeld met rijst.
Bereidingstijd 50 min.

Tip: Gebruik in plaats van kip bijvoorbeeld lamsvlees of kalfsvlees. Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus