Piendang ajam (sajoer kip)

Piendang ajam (sajoer kip)

Piendang ajam (sajoer kip)

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

1 kip van 1 kg in kleine stukjes
2 theelepels ketoembar
1 theelepel djinten
1/2 liter water
1 grote fijngesneden ui
1 kopje asemwater of 1/2 kopje azijn
2 in schijfjes gesneden rode of groene lombok
1 theelepel laospoeder
1 serehstengel
zout
slaolie
1 kopje trassiwater

Bereiden

Wrijf de stukken kip goed in met de kruiden, wat zout en de ui.
Bak de stukken kip dan in wat slaolie knapperig bruin en kook ze 30
minuten in het vocht.
De serehstengel kunt u na het koken verwijderen.
Voeg het asemwater of de azijn pas vlak voor het opdienen toe.
Serveer met witte rijst.
Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus