Aantal personen: 4
200 gr dunne sperzieboontjes
ca. 150 gr groene slabladeren (eikenbladsla, friséésla, kropsla)
1 kleine rode ui, in ringen
2 kipfilets
zout, peper
1 tl gedroogde tijmblaadjes
2 el olijfolie
3 el walnotenolie
1-1½ el rode wijnazijn
1 teentje knoflook, geperst
dunne reepjes schil van een citroen
50 -75 gr gedopte walnoten
2-3 el fijngesneden peterselie
Kook de boontjes beetgaar in 3-5 min en laat ze iets afkoelen.
Meng ze luchtig met de sla en uiringen. Snijd de kipfilets in dunne plakjes, bestrooi ze met zout, peper en tijm en bak ze in 2-3 min rondom bruin in de olijfolie. Voeg dan de walnotenolie toe en verwarm de kip nog 1 minuut. Neem de plakjes kip uit de pan. Schenk de olie uit de pan in een kom en roer er de azijn, knoflook, citroenschil en wat zout en peper door. Verdeel de warme kip over de salade en druppel de lauwwarme dressing ook over de salade.
Garneer met halve walnoten en peterselie.
Bron/inzender:
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |