Kipfilet gevuld met salie

Kipfilet gevuld met salie

Kipfilet gevuld met salie

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

4 ongepaneerde kipschnitzels van ca 150 gr
8 dunne plakken vet spek
40 ml witte wijn
40 gr boter
voor de vulling:
1 teen knoflook, gehakt
2 blaadjes salie, gehakt
40 gr prosciutto (of andere ham), gehakt
50 gr spinazie, grof gehakt
40 gr geraspte Parmezaanse kaas
1 el olijfolie
zout en versgemalen zwarte peper

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de kipschnitzels op een plank. Hak alle ingrediënten voor de vulling fijn in een keukenmachine. Bestrijk de schnitzels met de vulling. Rol de schnitzels voorzichtig op en bind er een touwtje omheen.
Verhit de boter in een koekenpan en braad de rolletjes rondom mooi bruin op een middelhoog vuur. Doe de rolletjes met het bakvet over in een ovenschaal, leg het spek erop en giet de wijn erover. Zet de schaal 15-20 minuten in de oven.
Lekker met een groene salade en knapperig stokbrood.

Tip: Prosciutto is een benaming die in het algemeen wordt gebruikt voor rauwe hammen die gepekeld zijn en daarna aan de lucht gedroogd.
Italiaanse parmaham is de beroemste rauwe ham. Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus