Kipfantasie

Kipfantasie

Kipfantasie

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

500 gr kipfilet in duimbrede repen
shoarmakruiden
30 gr boter
1 scheutje olijfolie
100 gr (kastanje)champignons
± 1 dessertlepel fijngesnipperde ingelegde gember

Bereiden

Voor de saus:
1 volle dessertlepel Char Su Sauce (zoete Chinese barbecuesaus voor
varkensvlees; merk Lee Kum kee, te koop in de toko)
1 eetlepel ketjap manis
1/2 dl droge sherry
1/8 liter kippenbouillon (van 1/4 tablet)
2 volle theelepels maïzena
1 theelepel paprikapoeder

Voor de afwerking:
2 volle theelepels zure room

Kruid de kiprepen met shoarmakruiden en laat die 15 minuten intrekken.
Roer de ingrediënten voor de saus door elkaar (wacht even met de
maïzena tot het geheel wat is afgekoeld).
Laat de boter bruin worden, voeg de gember toe, braad de kiprepen aan alle
kanten bruin en laat ze in ± 10 minuten zachtjes gaar worden.
Smoor de champignons de laatste 4 minuten mee.
Schik de kiprepen op de borden en blus de braadboter met het sausmengsel;
voeg, als de saus te dik wordt, nog wat water toe.
Roer de zure room door de saus en schenk haar over de kip.
Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus