Aantal personen: 4
4 kipfilets
1 klein bosje lente-uitjes
2 eetlepels sherry
2 eetlepels sojasaus
4 dunne plakjes verse gemberwortel (of 2 theelepels gemberpoeder)
2 eetlepels olie
1 theelepel aardappelmeel
Snijd de kip in dunne repen en de uitjes in ringen.
Roer een marinade van de sherry, de sojasaus, zout en 2 eetlepels
water.
Voeg de kip, de uitjes en de gember hieraan toe, schep enkele malen goed
om en laat het ± 15 minuten staan.
Laat het vlees even uitdruipen en roerbak het 4-5 minuten in de hete
olie.
Voeg de marinade en het in water opgeloste aardappelmeel toe.
Serveer direct met gekookte rijst.
Bron/inzender: Astrid
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |