Kip met gebakken paddestoelen en salie

Kip met gebakken paddestoelen en salie

Kip met gebakken paddestoelen en salie

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

2 eetlepels olijfolie
3 eetlepels fijngesneden peterselie
1/2 eetlepel fijngesneden salieblaadjes
2 fijngesneden teentjes knoflook
1 kip in 8 stukken
1 1/2 dl rode wijn (Chianti)
250 gr verse paddestoelen (champignons, shii-take, cantharellen, boleten)
in plakjes
2-3 dl kippenbouillon (van tablet)
3 ontvelde tomaten in stukjes

Bereiden

Verhit de olie en bak de peterselie, salie en knoflook hierin 3 minuten
zachtjes.
Voeg de kipdelen toe en braad die in 5-10 minuten rondom bruin.
Schenk de wijn erbij en laat 5 minuten sudderen.
Voeg de paddestoelen toe, schep om en schenk de bouillon erbij.
Laat de kip op zacht vuur 20-30 minuten stoven.
Voeg de tomaten toe en laat nog 15 minuten sudderen.
Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus