Kip met 40 teentjes knoflook

Kip met 40 teentjes knoflook

Kip met 40 teentjes knoflook

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

1 scharrelkip van ± 1200 gr
zout, versgemalen zwarte peper
tweemaal bouquet garni van Provençaalse kruiden, zoals laurier,
peterselie, tijm, selderijgroen, bonenkruid en rozemarijn
1/2 dl olijfolie
40 ongepelde teentjes knoflook
2 eetlepels anisette (Ricard of Pernod)
50 gr bloem

Bereiden

Verwarm de oven voor op 175°C.
Wrijf de kip in met zout en peper, doe een bouquet garni in de holte van
de kip, steek deze holte aan beide kanten met prikkers dicht en leg de kip
in een ovenschotel.
Meng de olijfolie met de teentjes knoflook, de anisette, het andere
bouquet garni, zout en peper en schenk dit over de kip.
Doe de bloem in een kom en roer er zoveel water bij dat een stevig deeg
ontstaat.
Vorm er een rolletje van en plak dit op de rand van ovenschotel.
Sluit de schotel dan met een deksel, zet hem in de voorverwarmde oven en
braad de kip in 1 uur en 15 minuten gaar.
Serveer de kip in de schaal.
Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus