Indonesische kare Ajam

Indonesische kare Ajam

Indonesische kare Ajam

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

10 sjalotjes
3 teentjes knoflook
8-12 rode pepers
3 cm geelwortel (koenjit)
2 cm gemberwortel
3 cm galangawortel (laos)
2 tl gemalen korrianderzaadjes (ketoembar)
1 tl garnalenpasta (trassi)
3 kemirienootjes
3 el olie
1 kip, in 8 stukken
5 dl kokosmelk
2 limoenblaadjes (djeroek poeroet)
1 stengelcitroengras (sereh)
zout

Bereiden

Snijd de sjalotjes, knoflook, rode pepers, geelwortel en galangawortel klein en maak ze samen met de koriander, garnalenpasta en kemirienootjes fijn in een grote vijzel of keukenmachine. Bak het kruidenmengsel in circa 5 min lichtbruin in de hete olie. Voeg de kipdelen toe en bak ze 3-4 min mee. Voeg de kokosmelk, limoenblaadjes, citroengras en zout toe. Laat de kip afgedekt circa 45 min zachtjes stoven tot het vlees gaar is en de saus is ingedikt (doe de laatste 10 min het deksel van de pan om het vocht te laten verdampen)
Serveer er witte rijst bij.

Tip: de Indonesische kruiden en specerijen zijn te koop bij de oosterse toko. Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus