Gevulde kipfilet in rauwe ham

Gevulde kipfilet in rauwe ham

Gevulde kipfilet in rauwe ham

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

200 gr groene kool, fijngesneden
25 gr boter of margarine
150 gr verse geitenkaas of roomkaas
zout, peper
nootmuskaat
4 kipfilets
8 plakken rauwe ham (parmaham)
2 el olijfolie

Bereiden

Bak de kool op zacht vuur in de boter tot hij beetgaar is. Roer van het vuur af de verse kaas erdoor en breng het mengsel op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat. Snijd elke kipfilet horizontaal in, maar snij de filet niet helemaal door. Verdeel de vulling over de opengeklapte kipfilets en vouw ze daarna weer dicht. Verpak elke kipfilet in twee plakken rauwe ham, zodat het vlees helemaal is bedekt. Verhit de olie in een ovenvaste pan en bak hierin de kipfilets aan elke kant 3 min tot de ham lichtbruin en krokant is. Zet de pan 15-20 min in een op 200 graden voorverwarmde oven. Serveer de kipfilet in plakken gesneden met een romige risotto.

Zie recept : romige risotto Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus