Akoko mmire (Ghanese kip)

Akoko mmire (Ghanese kip)

Akoko mmire (Ghanese kip)

Aantal personen: 6

Bereidingstijd:

Ingrediënten

500 gr kippenbouten
150 gr paddestoelen
1 aubergine
1 fijngehakte ui
1 fijngehakte chilipeper
1 fijngehakt teentje knoflook
1/2 liter kippenbouillon
plantaardige olie

Bereiden

Wrijf de kippenbouten in met zout.
Snijd de paddestoelen in plakjes en de aubergine in dobbelsteentjes.
Verhit de olie, braad de kip hierin aan, voeg de uitjes, de pepertjes
en
de knoflook toe en stoof de kip 15 minuten op middelhoog vuur.
Voeg dan de kippenbouillon, de paddestoelen, de aubergine en wat peper en
zout toe.
Dek de pan af en laat alles ± 30 minuten zachtjes koken.
Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus