Stampot-andijvie met gebakken uitjes

Stampot-andijvie met gebakken uitjes

Stampot-andijvie met gebakken uitjes

Aantal personen: 2

Bereidingstijd:

Ingrediënten

200 gr kleine uitjes of sjalotjes
25 gr boter
zout en peper
500 gr aardappelen
600 gr heel fijn gesneden andijvie
200 gr in reepjes gesneden achterham
1 -2 el slagroom
1 tl mosterd

Bereiden

Bak 200 gr kleine uitjes of sjalotjes in circa 20 minuten lichtbruin in 25 gr boter. Breng op smaak met zout en peper. Kook de aardappelen in circa 20 min gaar. Laat ze uitlekken en stamp ze fijn. Roer er 600 gr heel fijngesneden andijvie, 200 gr in reepjes gesneden achterham en 1 -2 el slagroom door en breng op smaak met zout en peper en 1 tl mosterd. Verdun de stampot, als deze te dik is, eventueel met wat kippenbouillon. Serveer de gebakken sjalotjes apart met wat zure augurkjes. Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus