Gevulde paprikas

Gevulde paprikas

Gevulde paprikas

Aantal personen: 6

Bereidingstijd:

Ingrediënten

6 flinke paprika‘s, in verschilende kleuren
3 el olijfolie
1 grote aubergine in kleine blokjes
2 teentjes knoflook
gehakt
150 gr rijst
1 el kappertjes
2 el zwarte olijven zonder pit, grof gehakt
3 ansjovisfilets, fijngehakt
2 tomaten, in blokjes
3 witte boterhammen zonder korst, van 1 dag oud, verkruimeld
verse peterselie,fijngeknipt

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de rijst gaar Snijd de kapjes van de paprika‘s en bewaar deze. Zet de paprika‘s met de opening naar boven( de kapjes los erop) op een bakplaat en sprenkel er 1 el olijfolie over. Zet ze 15 minuten in de oven. Bak de aubergineblokjes 5 minuten in de rest van de olie met de knoflook. Haal de pan van het vuur en voeg de gare rijst toe, de peterselie, kappertjes, olijven, ansjovis, tomaat en broodkruim. Roer alles goed door elkaar en breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Doe de paprika‘s in een licht ingevette schaal en vul ze met het mengsel. Zet de paprika‘s 30 minuten in de oven tot de bovenkant krokant is. Zet de kapjes er schuin op en bak ze nog 10 minuten mee. Serveer met kleine gehaktballetjes of plakjes gebakken brie.

Tip: Andere geschikte groenten om te vullen zijn : vleestomaten, portobello- paddenstoelen of uitgeholde courgettes. Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus