Goedeg met ei (4 personen) (Indonesisch)

Goedeg met ei (4 personen) (Indonesisch)

Goedeg met ei (4 personen) (Indonesisch)

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

voor de kruidenpasta:
5 sjalotten, gesnipperd
4 knoflooktenen, gesnipperd
2 tl fijngehakte gemberwortel
6 kemiri- of macadamianoten, grof gehakt
3 tl ketoembar (gemalen koriander)
2 tl verkruimelde trassi (garnalenpasta)
2 tl versgemalen witte peper
2 tl goela djawa (Javaanse) suiker
8 el. dikke kokosmelk
2 tl. zout

voorts;
900 g verse jackfruit of uitgelekte jackfruit uit blik
1ltr dunne kokosmelk
3 Salamblaadjes
5 cm laoswortel, geschild
8,5 dl dikke kokosmelk
6-8 hardgekookte eieren, gepeld

Bereiden


  1. Blend de ingrediënten voor kruidenpasta tot een glad mengsel.
  2. Schep het in een pan, laat het 6 min. pruttelen, roer regelmatig.
  3. Voeg jackfruit t/m laos toe, laat 20 min. pruttelen.
  4. Voeg kokosmelk toe en eventueel zout en peper.
  5. Laat 30-40 min. regelmatig roerend zachtjes koken tot vrijwel al het vocht door jackfruit is opgenomen.
  6. Voeg eieren toe, laat 4-5 min. doorwarmen.
  7. Verwijder salem en laos vlak voor serveren.
  8. Lekker met opor ayam (kip in witte kokossaus) en royaal rijst.

Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes