Saoto (Surinaamse kippensoep)

Saoto (Surinaamse kippensoep)

Saoto (Surinaamse kippensoep)

Aantal personen: 8

Bereidingstijd:

15 minuten.

Ingrediënten

1 potje (360ml)
Faja Lobi Saoto (soepmix)
Faja Lobi Saoto Sambal
2 liter water
30 gram gebakken uien
2 takken selderij
2-3 pimentkorrels

Bereiden

Water verhitten, hieraan de Saoto (soepmix) en de overige ingrediënten toevoegen (potje goed afspoelen, zodat er geen restanten in achterblijven), het geheel goed omroeren en 10-15 minuten koken; tijdens het koken de soep enkele malen omroeren.
Serveertip: de Saoto Soep per persoon in een kommetje opdienen en elk kommetje serveren met één of meer van de volgende bijgerechten:
mini frietjes, gebakken uien, gebakken kip, taugé, hardgekookt ei, gebakken rijstvermicelli (zo is elk portie weer anders).
Voeg vervolgens naar smaak Saoto Sambal toe.

Variatietip: Voeg tijdens het koken 2-3 pimentkorrels toe.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus