Kook de Masterbeef 10-15 minuten om het te ontzouten; spoel het daarna met
koud water goed af en snijdt het in blokjes. De gedroogde garnalen wassen
en in ruim water 10 minuten weken. De ham wassen, ontzouten en in stukjes
snijden. De gele split erwten één nacht tevoren in ruim
water weken.
Verhit de margarine en bak de Masterbeef samen met 5 eetlepels masterbeef
(roerbakmix), de ham, de tomaten en de gedroogde garnalen gedurende 10
minuten (indien gewenst extra margarine toevoegen); het water, de
winterwortels(fijngesneden) en de doperwten hieraan toevoegen en het
geheel 15 minuten koken. Het vocht afproeven en eventueel op smaak brengen
met extra masterbeef (roerbakmix).
De rijst, de cocosmelk en de gele split erwten hieraan toevoegen,
omscheppen en de massa aan de kook brengen; als het water kookt, het
geheel op lagere stand op matig vuur door laten koken en de rijst droog en
gaar koken.Tussentijds de rijst voorzichtig omscheppen. Eventueel zout
naar smaak toevoegen.
Serveertip: Serveren met o.a. Zuurgoed, Gebakken Banaan, Madam Jeanette,
Kroepoek Paramaribo, Javaanse Sambal.
Variatietip: Gebruik in plaats van gedroogde garnalen 100 gram verse rose garnalen.
Bron/inzender: Astrid
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |