Masoesa-Javaans (Javaans gele rijstgerecht)

Masoesa-Javaans (Javaans gele rijstgerecht)

Masoesa-Javaans (Javaans gele rijstgerecht)

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

15 minuten.

Ingrediënten

3 kopjes
Kotomisi Rijst
1/2 Madam Jeanette peper
Faja Lobi Masoesa-Alesie (roerbakmix)
eventueel: 3 theelepels Exotimex Knoflook
1 theelepel tomatenpuree
1/2 stengel prei
1/2 rode paprika
7 eetlepels olie
zout
2 takken selderij
1/2 ui

Bereiden

Olie verhitten, ui, eventueel knoflook, en peper hierin lichtbruin fruiten; daarna prei en paprika toevoegen en enkele minuten roerbakken. Vervolgens 5 eetlepels Masoesa-Alesie (roerbakmix), selderij en de tomatenpuree hieraan toevoegen en enkele minuten roerbakken. De rijst volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking koken en hieraan toevoegen; het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten op laag vuur opbakken. Eventueel zout naar smaak toevoegen.
Serveertip: Serveren met Tahoe met Broccoli, Gebakken Banaan, Zuurgoed.

Variatietip: Serveer Masoesa-Javaans ook eens met Kip-Rollade.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus