Gritibana Soep met Cocosmelk (soep van bakbanaan met cocosmelk)

Gritibana Soep met Cocosmelk (soep van bakbanaan met cocosmelk)

Gritibana Soep met Cocosmelk (soep van bakbanaan met cocosmelk)

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

90 minuten.

Ingrediënten

50 gram gedroogde garnalen
100 gram
Masterbeef
200 ml
Kotomisi Cocosmelk
100-200 gram
Cassave
zwarte peper
2 liter water
5 pimentkorrels
2 ß 3 bouillonblokjes
1 verse peper
250 gram schenkel
2 middelgrote tomaten
1 eetlepel margarine
1 kleine droge vis
2 takken selderij
1 groene banaan (bananen)
1 grote ui

Bereiden

De garnalen wassen en weken.
Kook de Masterbeef 10-15 minuten in ruim water om het te ontzouten; spoel het daarna met koud water goed af en snijdt het in blokjes. Het water aan de kook brengen, daarna de ui, pimentkorrels, de soepgroente, de gewassen vis en schenkel toevoegen. Na een half uur koken de vellen en graten van de vis verwijderen. Vervolgens de masterbeef bakken in de margarine met de kleingesneden tomaat en de garnalen. De banaan en de cassave schillen en raspen en hierdoor het gebakken masterbeefmengsel doen evenals wat zwarte peper en zout. Van het mengsel balletjes maken en één voor één in de kokende bouillon laten glijden. De cocosmelk bij de bouillon doen tezamen met de rest van de fijngesneden selderij en de verse peper. Eventueel water toevoegen als de soep te dik is. Eventueel zout naar smaak toevoegen.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus