Bakkeljauw Salade

Bakkeljauw Salade

Bakkeljauw Salade

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

25 minuten.

Ingrediënten

Faja Lobi bakkeljauw (roerbakmix)
1 kropsla of ijsbergsla
6 sjalotjes
1 rijpe advocaat
1 komkommer
4 grote augurken
3 eetlepels zilveruitjes
6 eetlepels slasaus
Olie
Faja Lobi Sweet Chili Sauce
400 gram
Faja Lobi Bakkeljauw
2 grote tomaten
2 theelepels tomatenpuree
mespuntje trassie

Bereiden

1. Onthuid de bakkeljauw en kook het 5-10 minuten in ruim water om het te ontzouten; spoel het daarna in een vergiet met koud water af, ontbot het en verdeel het in kleine stukjes. Lek het vervolgens uit door de bakkeljauw in het vergiet goed uit te knijpen. 2. Verhit 7 eetlepels olie en roerbak de bakkeljauw in enkele minuten goudbruin. 3. Voeg 5 eetlepels bakkeljauw (roebakmix), de tomaten, de tomatenpuree, de trassie en 1/2 kopje water toe en schep het om; het geheel 10 minuten met gesloten deksel op matig vuur laten sudderen.
4. De sjalotjes schoonmaken en klein snijden. De komkommer, de zilveruitjes en augurken schillen en in kleine blokjes snijden. De kropsla in stukken verdelen en met het geheel samen met de stukken gesneden advocaat mengen. De slasaus hierdoor scheppen.
Serveertip: Garneer met de Surinaamse Sweet Chili Sauce.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus