Pepernoten 7

Pepernoten 7

Pepernoten 7

Aantal personen:

Bereidingstijd:

Ingrediënten

250 gr zelfrijzend bakmeel
125 gr bruine basterdsuiker
100 gr boter
4 eetlepels melk
2 theelepels speculaaskruiden
1 mespuntje zout

Bereiden

Doe de boter, de basterdsuiker en de speculaaskruiden bij elkaar, voeg
een
klein beetje zout toe en roer het geheel tot een gladde massa.
Voeg de melk aan het zelfrijzend bakmeel toe en kneed tot een glad,
samenhangend deeg is ontstaan.
Zet het deeg 1-2 uur in de koelkast.
Maak, als het stevig is, kleine balletjes van het deeg en druk die een
beetje plat.
Beboter een bakblik of een bakplaat en leg de deegballetjes erop.
Zet het bakblik in een op ± 160°C voorverwarmde oven en bak de
pepernoten
in ± 15 minuten lichtbruin en gaar.
Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus