Dikke roomboterspeculaas

Dikke roomboterspeculaas

Dikke roomboterspeculaas

Aantal personen:

Bereidingstijd:

Ingrediënten

450 gr bloem
350 gr roomboter
225 gr bruine basterdsuiker
5 theelepels bakpoeder
4 eetlepels speculaaskruiden
zout

Bereiden

Meng alle ingrediënten, behalve de boter, door elkaar.
Snijd, als alles goed is vermengd, de boter in kleine stukjes en roer
die
goed door het deegmengsel.
Kneed het deeg met koele handen tot het een soepele bal is, die geen
deegresten meer achterlaat.
Rol het deeg op een beboterde bakplaat tot ± 1 cm dikte uit en laat
het 1
uur rusten.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Zet het 'uitgeruste' deeg in de oven en laat het daar ± 35 minuten
staan.
Laat het hete gebak een beetje afkoelen en leg het daarna op een
taartrooster om de koek koud te laten worden.
Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Wellicht zijn deze recepten ook wat voor jou:

Marsepein 3
Chocoladelettercakes
Pepernoten 1
Speculaasjes 2
Taai Taai
KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus