Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Saffraanijs

Aantal personen: 4

Ingrediënten

6 dl volle melk
mespunt saffraanpoeder
8 eierdooiers
125 g fijne kristalsuiker
1 3/4 dl room



Bereiden


  1. Breng de melk met de saffraan langzaam tegen de kook aan.
  2. Klop de dooiers en suiker schuimig en roer er beetje bij beetje de saffraan melk door tot een fluweelachtig mengsel ontstaat.
  3. Klop de compositie au bain-marie op tot het begint te binden.
  4. Klop de room op tot yoghurtdikte en meng dit met de compositie.
  5. Draai de compositie op in de ijsmachine.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Soezentoren met lemon-curd
Cake van de abt met quadrupel
Grapefruitijs
Warme appels op een spiegel van gele vla
Timbaaltje van rabarber gevuld met witte chocolade mousse

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes